Nyheter, tips och inspiration från VELFAC

Säg nej till höga värmeräkningar med energioptimerade fönster

1 juni 2022

I vintras ökade svenskarnas värmeförbrukning när Corona-pandemin uppmuntrade till fler vistelser hemma. Samtidigt har priserna på el, olja och naturgas bara gått åt ett håll sedan 2020 – och det är uppåt. Men även om vi denna gång har kommit igenom vinterkylan, kan det vara en bra idé att vara proaktiv och tänka in energioptimerade fönster som ett bra steg mot rimligare värmeräkningar.

Läs mer »

Naturliga material är bra för både miljön och inomhusklimatet

18 maj 2021

VELFAC fönster och dörrar har en förväntad livstid på 50 år och kan därefter återanvändas för andra syften. Det är tack vare att de tillverkas av återanvändbara material som till och med är bra för inomhusklimatet.

Läs mer »

Energimässig och visuell uppgradering av 1970-talsklassiker

27 november 2019

Bilder: EFFEKT Arkitekter

På Vesterbro i Köpenhamn har en av de största fastighetsrenoveringarna i stadsdelen nyligen genomförts, när Enghavecentret genomgick en gedigen modernisering utifrån och in.

Läs mer »

Bli uppdaterad på ARCHITECT@WORK

21 mars 2019

Den 3–4 april arrangeras den internationella mässan Architect@Work i Sverige för andra gången, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi kommer att vara på plats i monter 61 och ser fram emot att prata effektiva fönsterlösningar med er.

Läs mer »

Ny bromsfunktion som skapar ro i hemmet

7 november 2018

Foto: Jens Kirchner, Düsseldorf

Låsta positioner behöver inte alltid vara ett problem – tvärtom. Nu introducerar VELFAC 200 ENERGY en ny bromsfunktion på sina fönsterdörrar som gör att du kan lämna dörren öppen men låst utan att behöva bekymra dig om att den plötsligt ska smälla igen och orsaka skador. Funktionen är integrerad och greppstyrd och du väljer enkelt ett läge mellan 10 och 85°. Bromsen aktiveras genom att öppna dörren till önskat läge och sen trycka ner handtaget i lodrät position.

Läs mer »

Fokus på dagsljuset vid renovering av våningshus höjer livskvaliteten

7 maj 2018

När man under förra året renoverade fem våningshus i Rødkærsbro i Danmark var målet att skapa mer plats och ljus i lägenheterna. En av de nya lösningarna var VELFAC 200 ENERGY fönster, som tack vare sina tunna profiler släpper in en massa dagsljus, vilket ökar trivseln för de boende avsevärt.

Läs mer »

Senaste inläggen

Populära inlägg