Naturliga material är bra för både miljön och inomhusklimatet

18 maj 2021

sandbanks-031_2

VELFAC fönster och dörrar har en förväntad livstid på 50 år och kan därefter återanvändas för andra syften. Det är tack vare att de tillverkas av återanvändbara material som till och med är bra för inomhusklimatet.

Hos VELFAC tror vi på vikten av att undgå onödigt spill av resurser. Ju mer material vi återanvänder, desto mindre använder vi upp jordens dyrbara resurser. Därför är det avgörande för oss att våra fönster, utöver att ha en förväntad livstid på 50 år, även kan återanvändas för andra syften efter att produkten har gjort sitt.

Genom att tillverka fönster av återanvändbara beståndsdelar från naturliga material, såsom 100 procent certifierat trä, aluminium och glas, säkrar vi att 93 procent av ett VELFAC fönster kan användas igen.

Våra fönster är samtidigt designade för återanvändning, då de enkelt kan separeras i rena materialfraktioner. Vill du veta hur det går till? Se vår film här:

Beräkning av materielmängden

Som led i det ökade fokuset på hållbarhet, har vi beslutat att stötta cirkulära materialströmmar och bidra till råvarornas fortsatta användning genom att beräkna de största materielgrupperna i våra leveranser. För att skapa mest möjliga transparens omkring våra material, kommer man därför att kunna se de exakta mängderna av aluminium, glas och trä på alla våra offerter och orderbekräftelser.

Beräkningen kommer att gälla för den specifika offerten eller orderbekräftelsen. På det sättet kan du enkelt ange de exakta kvantiteterna i ett byggnadstillstånd, och det blir mycket enklare att dokumentera byggnadens material i samband med olika miljöcertifieringar.

Rena material ger ren luft

Då VELFAC fönster är tillverkade av rena och naturliga material, släpper de inte ut några kemiska föroreningar som skadar omgivningarna. Därför har VELFAC fönster och dörrar varit Dansk Indeklima Mærke-certifierat sedan 2000.

Därmed finns det bevis på att våra produkter bidrar till ett bra inomhusklimat, som främjar både hälsan och välbefinnandet.

Läs mer om hur VELFAC är med och gör det enklare att bygga hållbart här.

Ämnen: Fönsterbyte, Energifönster, VELFAC

Senaste inläggen

Populära inlägg