Säg nej till höga värmeräkningar med energioptimerade fönster

1 juni 2022

Varmeregning-1

I vintras ökade svenskarnas värmeförbrukning när Corona-pandemin uppmuntrade till fler vistelser hemma. Samtidigt har priserna på el, olja och naturgas bara gått åt ett håll sedan 2020 – och det är uppåt. Men även om vi denna gång har kommit igenom vinterkylan, kan det vara en bra idé att vara proaktiv och tänka in energioptimerade fönster som ett bra steg mot rimligare värmeräkningar.

På grund av den kraftiga uppgången i energipriserna och osäkerheten som råder på energimarknaden, är det just nu extra självklart för många villaägare att prata om energioptimering.

Även om det är svårt att förutse prisutvecklingen för resterande år 2022, kan det ändå vara en bra idé att göra allt man kan i förebyggande syfte för att villaägare inte ska få fler chockerande räkningar i posten. Det finns en del fördelar som du kan prata med din kund om när det gäller att investera i energibesparande fönstermodeller.

1) Värmeräkningen sänks

Möjligheten att sänka värmeräkningen väger troligen tungt för villaägarna, som i dessa dagar särskilt drabbas av stigande energipriser. Ofta går det att spara mer på värmeräkningen än vad det kostar att genomföra förbättringarna. Det lönar sig därför att göra energiförbättrande åtgärder, genom att antingen investera i eller byta till nya fönster. Vår rekommendation är att välja VELFAC 3-glasfönster, så att bostaden uppfyller kravet på A-märkta fönster i vanliga bostäder.

2) Inomhusklimatet blir bättre

Nya fönster kan inte minst göra underverk för inomhusklimatet i hemmet. Av den anledningen är det självklart att vägleda husägaren i att få ut det mesta av dagsljuset genom att välja en lösning med smala fönsterbågar och en större glasyta.

3) Komforten ökar - året runt

Som husägare får man bättre glädje av hela bostaden när de nya fönstren förhindrar värmeförlust på vintern och överhettning på sommaren. Med moderna energifönster kan man därmed bekvämt vistas vid fönstret året runt, eftersom man undviker drag när det är kallt ute och överhettning när sommarvärmen slår till.

4) Bostaden ökar i värde

Det finns dessutom långsiktiga fördelar med att investera i nya energieffektiva fönster. Det är inte minst en bra investering i bostaden, som ökar i värde på grund av den energiförbättrande satsningen.

Kontakta oss för mer information om hur du kan använda våra fönster för att energioptimera ditt projekt.

Du hittar våra kontaktuppgifter här

Ämnen: Energioptimering, Design och estetik, Energifönster, VELFAC

Senaste inläggen

Populära inlägg