Energimässig och visuell uppgradering av 1970-talsklassiker

27 november 2019

Bilder: EFFEKT Arkitekter

Bilder: EFFEKT Arkitekter

På Vesterbro i Köpenhamn har en av de största fastighetsrenoveringarna i stadsdelen nyligen genomförts, när Enghavecentret genomgick en gedigen modernisering utifrån och in.

Under 1970-talet byggdes Enghavecentret upp som hotell, och har under de senaste åren undergått en större förvandling, energimässigt såväl som visuellt. Bostäderna har efterisolerats och på utsidan har det skett ett grundligt fasadlyft med nya fönster, dörrar och balkonger.

Renoveringen har utförts med respekt för den stil som präglar byggnader från 1970-talet, samtidigt som moderniseringen har tillfört ett helt nytt uttryck till fasaden. Bland annat har man klätt fasaden med aluminium, samt tillfört lågenergifönster och -skjutdörrar med en matchande design.

Samma prestanda och bekvämlighet som i ett nybygge

- De utvändiga lösningarna från VELFAC 200 Energy-serien bidrar positivt till byggnadens energiprestanda med sina 3-glasfönster. Samtidigt tillför fönsterkarmarnas smala ramprofiler och stora glasytor massor av naturligt dagsljus till lägenheterna. Skjutdörrarna är konstruerade med låg botten och en basram som går utanför på listerna, så att de inte behöver höjas och sänkas när de öppnas eller stängs. Det betyder också att de boende har en nivåfri åtgång till och från balkongerna.

Så säger Key Account Manager Jesper Klitfod från VELFAC och han kompletteras av Katrine Stevelt Lind, ordförande för E/F Enghave Centret:

- Golv-till-tak-fönstren har gjort mycket för ljusinfallet, och med den nya fasaden kan byggnadens karaktär liknas med de nya byggnaderna som skjuts upp i Köpenhamns Nord- och Sydhavn.

2

Förvandla fasaden med VELFAC 200 ENERGY

Med skjutdörrar från VELFAC 200 ENERGY får du enkel tillgång till utsidan, utan att kompromissa med utformningen och designen av din fasad. Med en endast 25mm låg tröskel, utmärkt värmeisolering tack vare 3-glas och stor designfrihet, kan du njuta av en anpassningsbar lösning som håller kylan ute och värmen inne.

Läs mer om skjutdörren här

Ämnen: Renovering, Referensprojekt, Energifönster

Senaste inläggen

Populära inlägg