Tänk om processen för nya bostäder - tänk in fönstren

24 augusti 2018

Det finns fastighetsutvecklare som jobbar vidare som man alltid har gjort och så finns det de som vågar tänka nytt, tänka om och utmana en tämligen traditionell bransch. Ett exempel på det sistnämnda är företaget Panghus. Deras grundidé går helt enkelt ut på att bevisa för den svenska marknaden att det går att utveckla arkitektritade projekt som är prisvärda, till en lägre kostnad. Och hittills har de lyckats bra.

Panghus startades 2008 av Johan Magnusson, VD, och sedan starten har det bara gått framåt för Stockholmsföretaget. Även vi på VELFAC har fått ta del av framgångssagan genom att leverera stora partier fönster till Panghus.

Fokus på innovation och nytänkande
När man pratar med Johan Magnusson berättar han att det där med att utmana gamla normer inte är något han räds för.

- Branschen är väldigt konservativ och bygger på gamla sanningar vilka ofta innebär att det blir dyrare att utveckla bostäder. Vi försöker alltid att vara pålästa och nyfikna och provar gärna nya idéer. Vi arbetar dessutom med parallella processer för att vinna tid, säger Johan.

Han understryker även att samarbeten med bra arkitekter är A och O för att kunna ta fram nya husmodeller för varje projekt. Konstruktören ska inte ges möjlighet att ta över den kreativa processen.

Då bostadsmarknaden är lite trögare idag än vad den har varit tidigare, ställer köparna högre krav på arkitektur, design, kvalitet och framförallt priset, fortsätter han.

- Tidigare kunde bostadsutvecklare och byggbolag sälja bostäder utan några större tankar om arkitektur eller gestaltning. Allt kunde i princip säljas på den överhettade bostadsmarknaden. Men det funkar inte längre, och då är vi nöjda med att vi har en annorlunda filosofi, förklarar Johan.

Fönster från VELFAC skapar ett elegant uttryck och låser in dagsljuset 
Alla material som används av Panghus är noggrant utvalda så att de harmoniserar med husets design, utan att kompromissa med god kvalitet och ett överkomligt pris. För närvarande använder Panghus enbart VELFAC fönster i sina hus. Det finns det flera förklaringar till menar Johan. En förklaring är det rent estetiska, VELFAC fönster har väldigt smala profiler och det ger ett stramare intryck menar han.    

För att optimera bostäderna när det kommer till dagsljus bygger Panghus alltid med stora fönsterpartier för att få in så mycket ljus som möjligt. Och samarbetet med VELFAC har gjort att man hela tiden kan titta på förbättringar.

- VELFAC tar fram bättre isolerade glas så att vi kan fortsätta jobba med stora fönsterpartier och därmed säkra optimalt utnyttjande av dagsljuset i byggnaderna, säger Johan.

När det kommer till tankar om framtiden, miljö och hållbarhet, är Panghus ambition att kontinuerligt arbeta för att hitta nya sätt att miljöanpassa sina trähus och byggprocesser. Med en yngre generation som ställer högre krav känns det som den mest naturliga utvecklingen menar Johan.

Och genom att välja fönster från VELFAC, kan Panghus stötta sin ambition med smarta lösningar som gagnar såväl inomhusklimatet och miljön, som nästa generation.

Ämnen: Nyheter, Design och estetik

Senaste inläggen

Populära inlägg