Sudda gränserna mellan in- och utsida med vår nya skjutdörr

14 maj 2020

_S5A7556

Hos VELFAC är vi glada över att kunna presentera vår nya VELFAC 200 Energy 2-luftsskjutdörr med en tröskel på endast 24 mm. Tack vare den låga tröskeln skapar skjutdörren en nästan helt barriärfri förbindelse mellan in- och utsida. Som alltid har den nya skjutdörren samma bågprofil som kan hittas i VELFAC 200 Energy-fönsterna, vilket erbjuder möjligheten att skapa ett enhetligt fasaduttryck.

Vår Sales Director Dan Danielsen berättar:

- Vi på VELFAC ser en tydlig efterfrågan på marknaden efter skjutdörrar med enkel och barriärfri åtkomst, så det har vi nu också implementerat i vår 2-luftsskjutdörr. Tröskeln på endast 24 mm suddar ut gränsen mellan utsidan och insidan av byggnaden betydligt mer än varianten med 70 mm tröskel.

Ljus och luft med robust konstruktion

Den nya skjutdörren är en robust konstruktion med en roterande mittpost. Bågen rör sig vinkelrätt ut från karmen, innan den förflyttas en aning över den fasta delen av elementet. Skjutdörren kan användas både i renovering och nybygge och den har samma bågprofiler som andra VELFAC 200 Energy-element, vilket säkerställer ett enhetligt uttryck i fasaden. Dan Danielsen avslutar:

- Fördelen med en skjutdörr är att den inte tar någon invändig plats, då den rörliga bågen körs utanpå den fasta. Det betyder dock att det bara är halva glasrutan som faktiskt kan öppnas upp, då skjutdörren har ett fast parti. Men vår skjutdörr är sex meter bred och har en fri öppning på upp till 2,4 meter. Det, i kombination med den låga tröskeln, gör att skjutdörren är ytterst funktionell och samtidigt ger rummet både ljus och luft.

 _S5A7969 _S5A7964 _S5A7540

För att se fler detaljbilder och få teknisk information om den nya skjutdörren:

Klicka här

Ämnen: Nyheter, VELFAC, Dagsljus, Skjutdörr

Senaste inläggen

Populära inlägg