Sommarhus med naturen som inspirationskälla

29 juni 2018

lilla-fjellsholmen-2

Sommaren är äntligen här, vilket betyder längre dagar och ljusare timmar. Och det finns flera sätt att dra nytta av både sommaren och den vackra svenska naturen, speciellt när det gäller sommarhus.

Vårt svar på ett sommarhus som sätter fokus på design, funktion och optimalt utnyttjande av dagsljuset heter VELFAC 200 ENERGY. Här kan du se några av de funktionella och designmässigt utförda sommarhusen som VELFAC 200 ENERGY har satt en extra guldkant på.

 

Smultronställen i hela landet
VELFAC 200 ENERGY-serien hittar man i hela vårt avlånga land – ofta i idylliska miljöer.

Ett exempel är i Lilla Fjellsholmen, ett modernt bohuslänskt kustsamhälle som ligger 35 minuter från Göteborg. Där hittar man VELFAC ENERGY i flera av husen, som dagligen utsätts för lite tuffare väderförhållanden. Arkitekturen, vilken CREAM Architects står bakom, har dessutom nominerats.

Lilla Fjellsholmen

Lilla Fjellsholmen: Bohuslänskt kustsamhälle med inbjudande sommarhus

 

Ett annat exempel är sommarhuset Hus Nilsson, i Söderhamns skärgård, som är placerat bland enastående natur och ett stenkast från havet. Enligt arkitekt Tina Bergman-Guthrie har huset blivit utrustat med fönsterpartier från VELFAC, vilka på ett naturligt sätt smälter in i husets ljusa interiör av trä.

Hus Nilsson

Hus Nilsson: Idylliskt sommarhus ett stenkast från havet, i Söderhamns skärgård

 

Och sist men inte minst, finner man en bra inspirationskälla i Hus KD på Öland, med skjutdörrar från VELFAC på båda sidor – vilket dessutom nominerats till World Architecture Festival Award 2017. Arkitekt Timo Karasalo, är personen bakom det lyckade uppdraget att passa in en modern byggnad i en gammal bymiljö. 

Hus KD

HUS KD: Charmerande sommarhus på Öland som blandar såväl modernt som gammalt

 

Den gemensamma nämnaren för samtliga hus är att de, förutom att välkomna sommaren och den svenska naturen med öppna armar, energimässigt och byggnadsmässigt går att bo i hela året.

 

Se fler bilder på sommarhusen i vårt galleri

 

Om VELFAC 200 ENERGY:
Serien består av fönster, skjutdörrar och terassdörrar i trä/alu, vilka tillverkats för att låsa in såväl som öppna upp för naturen.

VELFAC 200 ENERGY fönster är det originella designfönstret med smala profiler. Med mer glas och mindre båge ökar det ljusinsläppet och erbjuder samtidigt elegant design. Fönsterna är dessutom väder- och vindbeständiga.

En av seriens andra familjemedlemmar är VELFAC 200 ENERGY skjutdörr. Skjutdörren gör det enkelt att öppna upp för den friska luften. Den har en elegant design, är lätt att hantera och kan enkelt kombineras med fönster och terassdörrar från serien.

Ämnen: Design och estetik, Referensprojekt

Senaste inläggen

Populära inlägg