Nytt hotell ger historiska stadsfastigheter en färgrik förnyelse

31 augusti 2022

Uge 26 2Velfac 22.06.07 Trinity Quarter_ 3

På en av Köpenhamns livliga gator har tre äldre fastigheter genomgått en omfattande renovering. Utöver ett nytt hotell innehåller området, som går under namnet Trinity Quarter, nu även butiker och bostäder. En ny tillbyggnad förenar arkitektur och historia på det mest eleganta sättet, genom att bland annat kombinera olika fönsterlösningar – utvalda med respekt för byggnadernas ursprungliga utseende.

I Köpenhamn hittar du Trinity Quarter, ett område bestående av ett 17 000 kvadratmeter stort hotell, cirka 3000 kvadratmeter butiker och 1000 kvadratmeter bostäder. Området har genomgått en större renovering där man har fokuserat mycket på att få det nya att möta det gamla.

Uge 26 3 Velfac 22.06.07 Trinity Quarter_ 326 (3)

Färgade fönster förfinar uttrycket och minimerar buller

De tre fastigheterna är från en tid då de flesta byggnader präglades av färg, vilket arkitekterna har valt att föra vidare. Färgerna förs in genom bland annat fönster från VELFAC, där både karmar och gångjärn är färgade med rödbruna, mörkblå och grå nyanser.

– Vi är mycket nöjda med att tillverkaren har försett fönstren med färgade gångjärn som matchar fönsterbågarna och ger ett komplett helhetsintryck.

Så säger Lise Sehested, partner och arkitekt på BBP Arkitekter, och påpekar att bullerreducering har varit en viktig faktor på grund av hotellets läge intill den livliga Købmagergade:

– Vi pratar om hotell och bostäder, vilket innebär att projektet ska uppfylla krav på ljudisolering. Här har fönstren lyckats ta fasaddesign, funktion och ljuddämpning till en helt ny nivå, förklarar Lise Sehested.

Månedens detalje, august, beskåretModern look möter nostalgi

Vi har levererat de drygt 700 fönstren som fastigheterna är klädda med och eftersom det ambitiösa bygget omfattar både nytt och gammalt har olika typer av fönster använts. Den nya delen är utrustad med modellen VELFAC Edge som har ett modernare utseende, medan man har valt klassiska fönster ifrån serien VELFAC Classic till den äldre delen:

– Trinity Quarter präglas av speciell arkitektur som vi är stolta över att vara en del av. Det här är en byggnad med många aspekter och funktioner och det ska fönstren stödja. Det är därför de väljs i olika varianter och storlekar, säger Jakob Petersen, National Key Account Manager på VELFAC Danmark. Han fortsätter:

– På VELFAC är vi särskilt kända för våra lösningar som kombinerar trä och aluminium. Men här har man valt en fönsterlösning helt i trä, som inte bara ger ett levande uttryck utan även passar vackert in i den äldre bebyggelsen och den historiska stadsdelen.

VELFAC erbjuder en mängd färger och ytor. Utforska möjligheterna här.

Uge 26 1_Velfac 22.06.07 Trinity Quarter_ 532 - beskåret

Ämnen: Rådgivning, Design och estetik, VELFAC, Inspiration

Senaste inläggen

Populära inlägg