Nu stärker vi närvaron i Sverige – med nytt samarbete med Mockfjärds

5 oktober 2023

2_Mockfjard1627_montörbärfönster

Många av Sveriges bostäder behöver energieffektiviseras. Det gäller både de traditionella villorna och hus som har byggts med fokus på design. Därför är vi glada att meddela att Sveriges största fönsterbytare Mockfjärds nu erbjuder kompletta fönsterbyten med designprodukter från oss på VELFAC.

VELFAC och Mockfjärds har varit verksamma på den svenska fönstermarknaden i över 25 år och tillsammans ingår vi i den europeiska DOVISTA-koncernen. Nu tar vi ett gemensamt steg framåt på den svenska marknaden.

Från och med nu kommer Mockfjärds att erbjuda kompletta fönsterbyten med produkter från VELFAC.

- De fönster som såldes för mer än 20 år sedan kan nu vara i behov av att bytas ut. Det eftersom vi har mycket större fokus på energieffektivisering idag och det finns behov av att byta ut 2-glasfönster mot 3-glas, berättar Mattias Andersson, VD på Mockfjärds.

Han kompletteras av Viktoria Knutsson Nilsson, Sales Director på VELFAC i Sverige, som säger:

- Vi på VELFAC vill alltid jobba i nära samarbete med våra partners för att säkerställa kvalitet genom hela kundresan och här passar Mockfjärds väl in på alla punkter.

Ett rikstäckande nätverk med säljare och montörer

Genom att Mockfjärds nu erbjuder kompletta fönsterbyten med produkter från VELFAC kommer de att stötta vår satsning på ROT-sidan. Dessutom ser vi fram emot att kunna täcka en större del av Sverige och därmed stärka vår närvaro på den svenska marknaden, både vad gäller sälj och montage.

- Målgruppen för komplett fönsterbyte med produkter från VELFAC är främst husägare som sedan tidigare har produkter från VELFAC och som nu behöver uppgradera och energieffektivisera sina hem. Men vi kommer givetvis erbjuda en VELFAC design och lösning till de 60 000 konsumenter som årligen funderar på att byta fönster och som kanske har inspirerats av Grand Designs och liknande TV-program, säger Mattias Andersson.

Genom samarbetet får även den som vill byta till produkter från VELFAC chansen att göra ett cirkulärt fönsterbyte. Mockfjärds samlar nämligen in sina kunders befintliga fönster och ser till att de återvinns på bästa möjliga sätt, bland annat genom att fönsterglaset blir till nytt fönsterglas.

Två bolag som matchar varandra

Men VELFAC och Mockfjärds ingår inte bara i samma koncern. Vi har även flera gemensamma värderingar för bland annat kvalitet och hållbarhet.

- Vi har båda starka varumärken och högt erkännande i branschen. Vi delar ambitionsnivå i att vara engagerade, trygg och långsiktiga och att alltid ha kunden i fokus, avslutar Viktoria Knutsson Nilsson.

92d7bacce993c783_org

Mattias Andersson, VD Mockfjärds och Viktoria Knutsson Nilsson, Sales Director på VELFAC i Sverige 

Om Mockfjärds

Mockfjärds är Sveriges största fönsterbytare och genomför kompletta byten av högkvalitativa fönster, ytterdörrar och garageportar i hela landet. De vanligaste kunderna är ägare till villor från 1960- till 1980-talet.

 

Ämnen: Design och estetik, VELFAC, Inspiration, Transformation

Senaste inläggen

Populära inlägg