Nyheter, tips och inspiration från VELFAC

Enastående arkitektur med ödmjuka medel hittas vid Ystads kust

6 mars 2023

Längs kusten i västra Ystad hittar du fyra flerbostadshus, som går under namnet Hygrometern. Husen består av 20 vackra bostadsrätter med utsikt över åker och hav, där fokus har legat på att förmedla omsorgsfulla bostäder med mycket utblickar och vackert ljus med hjälp av genomtänkt arkitektur och stora fönsterlösningar från VELFAC.

Läs mer »

Före och efter: Energirenovering förvandlar undermåligt flervåningshus till energieffektiva och snygga lägenheter

14 december 2022

Det brittiska bostadskvarteret Wellington Close är ett bra exempel på hur innovativ beklädnad tillsammans med energieffektiva fönster i trä/aluminium från VELFAC kan förvandla gamla och undermåliga lägenheter till energieffektiva, snygga och eftertraktade hem att bo i.

Läs mer »

Unikt bostadsprojekt med naturen som granne

11 oktober 2022

Mitt på en bergshylla på Horthagsberget i Norra Djurgårdsstaden har 54 nya hem och en förskola växt fram. Bostadskvarteret Bergsvåg är format kring en vision om publika småskaliga rum, inplacerade i samspel med naturen. Bostäderna är uppdelade i två unikt formade byggnader som följer det omgivande bergets topografi. För att de boende ska få ta del av omgivningens frodiga vegetation av gräs, träd och buskar, har arkitekterna valt att klä fasaderna med genomtänkta fönsterlösningar från VELFAC.

Läs mer »

Naturskönt, industriellt och behagligt för öronen – välkommen till Kronehaverne

14 september 2021

Är du i Danmark och vill se natursköna omgivningar gå hand i hand med en industriell look? Då bör du ta vägen förbi Ørestads Boulevard 49, där åtta byggnader i olika höjder och former står samlade på en och samma tomt. Fasaden består av material som betong och aluminium, och den industriella looken står i kontrast till den omgivande naturen som samtidigt bjuds in i arkitekturen. VELFAC har stått för leveransen av fönsterlösningar, som förstärker det råa uttrycket och innehåller ljudabsorbenter som minskar bullret utifrån.

Läs mer »

Resortkänsla och havsutsikt präglar nya bostadsområdet Åhus Brygga

30 juni 2021

Bostäder med havet som granne. Det hittar du i Åhus, den nordligaste orten på Österlen. Efter cirka två års byggande har projektet Åhus Brygga kommit till liv och strandnära bostäder har nu fått en helt ny innebörd. På området har 44 bostadsrätter och hotellsviter byggts, fördelat på tre huskroppar placerade exklusivt precis vid stranden. Husens fasader har man valt att rusta med fönsterlösningar från VELFAC, för att maximera ljusinsläppet och erbjuda varje lägenhet vacker utsikt över både hav och strand.

Läs mer »

Fönsterrutor tar plats i TV-rutan – snart ser du VELFAC på TV4!

13 november 2020

Som du kanske redan vet har TV-succén Grand Designs äntligen landat i Sverige. Varje måndag från och med den 16 november kommer arkitekturexperten Mark Isitt att följa ett helt nytt byggprojekt, från första spadtag till fulländat hus. Den första säsongen kommer att visa upp totalt sex hus, och till fem av dessa har vi på VELFAC levererat våra lösningar – för att uppfylla drömmar om moderna och ljusa hem.

Läs mer »

3 snabba frågor om att designa skolmiljöer

8 oktober 2020

Ett av höstens kännetecken är att skolorna slår upp dörrarna för den nya terminen. Av den anledningen bad vi vår Area Sales Manager, David Josefsson, om att komma med sina bästa tips när det kommer till att designa skolmiljöer - med fokus på fönster så klart.

Läs mer »

530 kvadratmeter av drömmar, dagsljus och dynamik

27 maj 2020

På ett berg ute på Lidingö håller familjen Törnblad just nu på att bygga sitt drömhus. Efter att ha letat efter rätt arkitekt beslutade de sig till slut att istället rita upp och planera huset själva. Genom hela processen har en vision om ett ljust hem med dynamiska utrymmen och stora fönster stått i centrum och för att de ska lyckas med detta har vi levererat lösningar för att maximera ljusinsläpp, bjuda in naturen och skapa det perfekta hemmet för livets alla skeden.

Läs mer »

Designa med stora fönster - en trend med fokus på ljus och hälsa

19 mars 2020

Idag bygger vi större och större hus, och som resultat har en ny fönstertrend kommit till liv. För att bibehålla de rätta proportionerna mellan fönster och fasad har nämligen även glaspartierna ökat i storlek. Med detta följer både möjligheter och utmaningar. Ola Jonsson, arkitekt och associerad partner vid arkitektkontoret C.F. Møller berättar om vad man som arkitekt överväger när man projekterar med stora fönsterlösningar, och hur dessa kan förvandla ett rum till en hälsosam miljö som släpper in liv, natur och dagsljus.

Läs mer »

En flytande oas med ljus och välbefinnande i fokus

17 december 2019

Föreställ dig att du vaknar upp i ditt hem. Du öppnar ett fönster, eller kanske skjutdörren till altanen, och istället för att utsättas för trafikbuller och oljud hör du endast fåglarnas glada kvitter och vattnets lugnande melodi. Detta är livet ombord en AquaVilla, de flytande villorna skapade av bolaget Aqua Floating Group.

Läs mer »

Senaste inläggen

Populära inlägg