Nyheter, tips och inspiration från VELFAC

Hälsa vår nyaste fönsterexpert välkommen

5 april 2022

Nu stärker vi vårt team och rekryterar Janne Salmi som en extra Area Sales Manager till Stockholmsområdet. Janne Salmi har många års erfarenhet i branschen och ska vara med och bygga upp vår synlighet i Sverige.

Läs mer »

Nordbygg 2022 – äntligen möts vi igen!

30 mars 2022

Efter en lång väntan är det äntligen dags för oss alla att möta upp på Sveriges största byggmöte – Nordbygg. Vi på VELFAC kommer att stå redo på Stockholmsmässan för att svara på frågor och erbjuda inspiration till alla som kommer förbi.

Läs mer »

Så framkallar arkitekturen din inre urmänniska

26 januari 2022

Foto: C.F. Møller Architects

Att känna koppling till naturen och våra omgivningar har stor betydelse för oss människor. Enligt en dagsljusexpert är detta orsaken till att termer som connectedness och biofili får allt större betydelse för designprocessen. Det välkända bostadsprojektet Zenhusen i Stockholm är ett bra exempel på hur fönstren bidrar till att skapa den betydelsefulla kopplingen mellan inne och ute.

Läs mer »

I huvudet på arkitekten Anders Holmberg

22 februari 2021

Förr i tiden hade arkitekten en essentiell roll i ett byggprojekt, och det var viktigt att hålla hen involverad genom hela processen. Men idag ses arkitekten ofta som något överflödigt, som en ritslav med lågt inflytande och litet ansvar. Detta menar arkitekten Anders Holmberg, och poängterar istället vikten av att låta arkitekten vara med under resan – från första ritning till färdigt hus.

Läs mer »

Fönsterrutor tar plats i TV-rutan – snart ser du VELFAC på TV4!

13 november 2020

Som du kanske redan vet har TV-succén Grand Designs äntligen landat i Sverige. Varje måndag från och med den 16 november kommer arkitekturexperten Mark Isitt att följa ett helt nytt byggprojekt, från första spadtag till fulländat hus. Den första säsongen kommer att visa upp totalt sex hus, och till fem av dessa har vi på VELFAC levererat våra lösningar – för att uppfylla drömmar om moderna och ljusa hem.

Läs mer »

Sudda gränserna mellan in- och utsida med vår nya skjutdörr

14 maj 2020

Hos VELFAC är vi glada över att kunna presentera vår nya VELFAC 200 Energy 2-luftsskjutdörr med en tröskel på endast 24 mm. Tack vare den låga tröskeln skapar skjutdörren en nästan helt barriärfri förbindelse mellan in- och utsida. Som alltid har den nya skjutdörren samma bågprofil som kan hittas i VELFAC 200 Energy-fönsterna, vilket erbjuder möjligheten att skapa ett enhetligt fasaduttryck.

Läs mer »

Träffa oss online

14 maj 2020

Vi hoppas på att världen snart kan återgå till det normala, men medan vi väntar är vi redo att träffa dig online. Oavsett om du behöver rådgivning inför ett aktuellt projekt eller en (första) presentation av våra produkter så kan vi erbjuda dig ett möte online, från hemmakontor till hemmakontor.

Läs mer »

Spara tid och få en översikt med vår nya produktdatabas

14 maj 2020

Från och med nu har du alltid snabb och enkel åtkomst till all relevant information om våra fönsterlösningar. Vi har nämligen uppdaterat vår produktdatabas: En ny struktur och mer öppenhet gör det mycket lättare att hämta exakt den information du letar efter, oavsett om du befinner dig på byggarbetsplatsen med din mobiltelefon, eller på datorn på ditt kontor.

Läs mer »

Energieffektivitet – nyckeln till ett trivsamt hem

15 augusti 2019

Diskussionen om klimatet är hetare än någonsin. Inom byggbranschen betyder det med andra ord att man lägger allt större vikt vid begrepp som miljövänlighet. Och i kampen om ett mer hållbart byggande hittar man bland annat företaget Sjöberg & Thermé.

Läs mer »

Låga trösklar och höga förhoppningar

21 mars 2019

 

 

Tack vare sin 25mm låga tröskel skapar nya VELFAC 200 ENERGY skjutdörr en nästan helt barriärfri förbindelse mellan in- och utsida. Och precis som de övriga produkterna i VELFAC 200 ENERGY serien, har även skjutdörren andra fördelar, såsom energibesparing genom 3-glas och elegant design med smala bågar.

Läs mer »

Senaste inläggen

Populära inlägg