Strandby i Danmark optimerar havsutsikten med stora fönsterpartier

13 oktober 2023

_49A7942

Med direkt utsikt över både stranden och Kronborgs slott hittar du det danska bostadsprojektet Kronborg Strandby. Projektets 157 bostäder är fördelade på 24 eleganta trähus, som tack vare en smart utförd stadsplan med spännande vinklar optimerar både utsikt och ljus. De stora fönsterpartierna som bjuder in naturen och suddar ut gränsen mellan inomhus och utomhus kommer från VELFAC.

Helsingör har fått en ny och naturskön stadsdel – Kronborg Strandby. Bostadsprojektet har fått sitt namn och form efter dess omgivning och bakom den vackra arkitekturen står arkitektkontoret Arkitema.

Kronborg Strandby består av 24 eleganta men skulpturalt enkla hus, som tillsammans utgör 157 bostäder. De nya bostäderna är utförda med hög arkitektonisk kvalitet och med särskild respekt för de unika omgivningarna vid Öresund, i mötet mellan havet och naturen nära den historiska staden Helsingör. Här är man alltid nära ljuset och den storslagna utsikten, som är karakteristisk för platsen.

_49A7734

Det finns tre typer av hus, som med variationer inom varje bidrar till en organisk prägel för hela området.

I första raden finns främst strandvillor i två till tre våningar, med panoramautsikt över vattnet. I andra raden kan man hitta både strandvillor och strandhus i olika höjder. Den sista typen är höga stadshus med upp till 6 våningar i kärnan av den nya strandstaden. De innehåller lägenheter med underbar utsikt och fri tillgång till utomhusutrymmen i form av terrasser eller balkonger.

_49A7842Träet och de stora fönsterpartierna bjuder in liv och ljus inomhus

Det är dock inte bara områdets natur som de nya husen samspelar med. Både den nordiska arkitekturen och den lokala sjöfartshistorien har präglat bostäderna. Det kommer bland annat till uttryck genom träfasaderna som refererar till platsens maritima identitet.

Träets textur ger husen en inbjudande prägel, som förstärks av de stora fönsterpartierna från serien VELFAC 200. VELFAC 200 fönstret är perfekt för ett projekt som Kronborg Strandby, eftersom det stora glaspartiet ger ett optimalt ljusinsläpp och gör det möjligt för de boende att utnyttja den fantastiska utsikten fullt ut. Samtidigt har fönstret en smal och elegant båge som inte stjäl fokus från träet.

Upptäck hur VELFAC 200 kan hjälpa dig att optimera såväl ljus som utblickar i ditt nästa projekt. Du hittar mer information här.

Ämnen: Design och estetik, VELFAC, Inspiration

Senaste inläggen

Populära inlägg