Energieffektivitet – nyckeln till ett trivsamt hem

15 augusti 2019

384307-torunsvag20-18-1030x686

Diskussionen om klimatet är hetare än någonsin. Inom byggbranschen betyder det med andra ord att man lägger allt större vikt vid begrepp som miljövänlighet. Och i kampen om ett mer hållbart byggande hittar man bland annat företaget Sjöberg & Thermé.

Byggbolaget Sjöberg & Thermé grundades av Elias Sjöberg och Philip Thermé. Tack vare egna erfarenheter av husbygge kunde de identifiera några av de problem som existerar i byggbranschen och valde därför att starta Sjöberg & Thermé Lågenergi och Passivhus 2010. Nu, 9 år senare, bygger de cirka 5–7 hus om året och har funnit sin naturliga plats i branschen. En plats som innebär att de dagligen arbetar med fokus på bra materialval och smarta totallösningar.

Miljövänliga hem utan komplikationer

På VELFAC har vi sedan starten av Sjöberg & Thermé fått ta del av deras framgångssaga genom att leverera fönsterlösningar som sätter lågenergi i fokus.

När man pratar med Philip Thermé råder det inga tvivel om hur passionerad han är över sitt arbete. Han understryker att enkelhet för kunden är en drivande faktor i verksamheten och en stor anledning till att de idag erbjuder en totallösning som garanterar ett snyggt och funktionellt boende som kunden kan flytta in i direkt.

- Vi har alltid kunden i åtanke genom hela processen, från arkitekturarbetet till de sista småjusteringarna. Med oss är allt inkluderat, vi erbjuder ett färdigt hem där alla delar hänger ihop med ett ständigt samspel mellan utomhus- och inomhusmiljön.

När det gäller miljöpåverkan och hållbarhet berättar Philip att de sedan starten alltid har haft miljön i tankarna. De vill kunna erbjuda sina kunder ett hem som är säkert, emissionsfritt och byggt med så mycket miljövänligt material som möjligt.

- Vårt mål är att bygga bra hus, på alla sätt. Vår tanke grundar sig i att använda så mycket miljövänligt material som vi kan, utan att komplicera och göra det dyrare för kunden. Därefter är det upp till dem hur långt de vill gå, alltså hur miljövänligt de vill ha det, berättar Philip.

Ta vara på energin med fönster från VELFAC

Sjöberg & Thermé väljer noggrant material som både harmoniserar med husets stil och design, men även håller en hög kvalitet med så låg energiförbrukning som möjligt. När de började samarbeta med VELFAC för 8 år sedan var VELFAC de enda på marknaden som kunde erbjuda lågenergifönster med ett U-värde på 0,8–0,9. När de med tiden märkte att det var en perfekt matchning mellan företagen så valde de att fortsätta samarbetet. Philip förklarar:

- VELFAC är vårt förstahandsval när det gäller lågenergifönster av två anledningar. Dels på grund av den arkitektoniska stilen som VELFAC 200 ENERGY-serien erbjuder, med ett nättare intryck och elegant design. Och dels för att vi uppskattar VELFAC Ribo-serien, den mer stabila och välbyggda fönsterlösningen som passar sig väl på hus som behöver en kraftigare design. VELFAC fönster är såväl energieffektiva som visuellt tilltalande, och innehar alla de egenskaper vi letar efter.

Ser man på framtiden för Sjöberg & Thermé så är den ljusare än någonsin. Philip menar att de alltid kommer att arbeta med siktet på ännu smartare lösningar och genom att välja fönster från VELFAC kan de fortsätta att bygga passiv- och lågenergihus som kombinerar form och funktion i en lång tid framöver.

384307-torunsvag20-3-1030x687

Läs mer om Sjöberg & Thermé här

 

Ämnen: Nyheter, Design och estetik, VELFAC

Senaste inläggen

Populära inlägg